Weet wat je moet doen en… Doe het!
Om een toptennisser te worden, moet je over een fabuleuze techniek beschikken en vervolgens trainen, trainen, trainen. Om een winnaar te worden, moet je in staat zijn dit alles aan te wenden zonder erbij na te hoeven denken. Zodra je met jezelf gaat overleggen wat je volgende slag zal zijn ben je te laat.

Kennis, Kunst en Actie

Ja, het is waar. Niets vervangt oefenen. Je moet oefenen met je vergaarde (vak)kennis, totdat het spelen ermee een automatisme wordt. Maar… Er moet een moment komen dat je er niet meer over na hoeft te denken. Denken belemmert, remt af en stopt. Verhef het gedachteloos jongleren met je kennis tot kunst en ga over tot actie!

De Wijsheid achter het Geluk

Gedurende een groot golftoernooi in Rome in 1969, slaat Lee Trevino een magnifieke bal met een lang ijzer. De bal lijkt om een boom te krullen, duikt onder takken door, raast over een bunker, en komt op slechts enkele centimeters van de hole tot stilstand. Het ontlokt aan een toeschouwer de vraag: “Signor Trevino, are you always that lucky?”
“Signor,”antwoordt de U.S. Open kampioen, “it is funny. The more I practice, the luckier I get.” Niet alleen had Lee Trevino veel op zijn slagen geoefend, hij wist zichzelf ook op het juiste moment in de zone te brengen, ‘zag’ de bal reeds op de green liggen en … hij ging tot actie over met als resultaat een briljante slag. Hij ‘zag het eindresultaat’ en ‘wist wat hij moest doen om het te bereiken’ en… hij deed het!

Hart-Hoofd

Leer luisteren met je hart, voelen met je hoofd, en betreed de Zone. De plek waar alle antwoorden en oplossingen zich bevinden. Daar zijn geen ellenlange trainingen voor nodig. Of jaren oefenen in transcendente meditatie. Hyper intuïtie ligt binnen ieders handbereik. In feite weet je alle antwoorden al. Het is slechts een kwestie van de goede op te sporen en ernaar te handelen.