Scherp je intuïtie aan, ‘zie’ de antwoorden en oplossingen en weet dat ze goed zijn.
Na de alles verwoestende tsunami van 11 maart 2011, bleek er een relatief klein aantal in het wild levende dieren te zijn omgekomen. De dieren die het hadden overleefd, ‘wisten’ al in een zeer vroeg stadium wat er te gebeuren stond en waren de heuvels ingetrokken, zonder dat er bij de dieren sprake was van een intellectueel weten en/of denken over de naderende tsunami. Zij pikten informatie op zonder bewuste kennis over die informatie en gingen over tot actie.

Vreemde Eenden

Remote Viewing of RV, lijkt hier een vreemde eend in de bijt, maar is het niet. RV is een techniek die je in staat stelt dingen te zien die je normaliter niet kunt zien, omdat ze bijvoorbeeld verborgen zijn (in een envelop) of heel ver weg. Afstand is geen bezwaar en tijd telt niet.  Joseph McMoneagle stond bekend als Remote Viewer Nr 1 in de Psychic Intelligence Unit van het Amerikaanse leger in Fort Meade, Maryland, USA, maar ook hij heeft het ooit moeten leren. Ja, het is te leren en al tijdens zijn allereerste les blijkt McMoneagle’s enorme talent. Hij ‘ziet’ de target, een kantoorgebouw, tot in het kleinste detail. De tekening die hij maakt blijkt verbluffend accuraat, behalve de rode fiets die hij voor het gebouw ‘ziet’ en tekent. Deze fiets is niet aanwezig en blijkbaar ontsproten aan de fantasie van McMoneagle. Meer dan een uur later arriveert een man op een rode fiets bij het kantoorgebouw en parkeert zijn fiets exact zoals McMoneagle het had getekend. McMoneagle ‘wist’ dat het zou gebeuren.

De Toekomst kijkt terug

Drievoudig wereldkampioen Formule 1 racen, Jackie Stewart: “I came to a corner and before I got to the corner I smelled grass. My senses were so sharp, so exaggerated, that a car had gone off the road in front of me, out of my sight. My senses told me there was something wrong. That was grass.” Jackie Stewart rook vers gemaaid gras. In een reflex liet hij het gas los, reed door de bocht en kon nog net de wrakstukken van een zojuist verongelukte bolide vermijden. Andere coureurs roken het gras niet, of besteedden er gaan aandacht aan. Zij crashten of spinden van de baan. Jackie Stewart ‘wist’ wat hij om de hoek zou aantreffen en had aansluitend de beslissing genomen de voet van het gas te halen. Briljant. Het is niet verbazingwekkend dat Jackie Stewart de bewuste race won en uiteindelijk wereldkampioen werd.

De Sleutel 

Niet alleen had Joe McMoneagle de actuele situatie goed gezien, maar ook de toekomstige. Hij ‘zag’ en ‘wist’ wat er in de toekomst zou gaan gebeuren. Net zoals Jacky Stewart wist wat hem te wachten stond en de dieren die de tsunami aan zagen komen. En net zoals Don Ross met behulp van zijn getrainde en zeer scherpe intuïtie ‘wist’ dat hij de High Yield Bonds van de hand moest doen, omdat er iets vreselijks aan zat te komen.

Don Ross: “De sleutel is het verschil te onderkennen tussen hoop en angst aan de ene kant en intuïtie en gezond verstand aan de andere kant. De twee kanten lijken vaak identiek, maar zijn dat niet! De eerste ontspruit aan het Ego en onzekerheid, de tweede is gebaseerd op inzicht, wijsheid en ‘zien’. Leer het verschil en heb de moed ernaar te handelen.