Betreed de zone… Zie onvermoede antwoorden en oplossingen en neem briljante beslissingen.
We kennen het allemaal en het gebeurt op de meest onverwachte momenten. Je schrikt ’s nachts wakker en weet de oplossing voor een probleem. Je maakt een natuurwandeling en uit het niets galmt het antwoord op een vraag waar je al lang mee zit door je hoofd. Je zit wat weg te dromen en de deurbel gaat. Je ‘ziet’ wie het is, nog voordat je open doet. Je staat onder de douche, denkt nergens aan en plotseling zie je glashelder de te volgen weg voor je. Je hebt ongemerkt de ‘zone’ betreden, die je in staat stelt gedachteloos te ervaren, onvermoede oplossingen en antwoorden te zien en de juiste beslissingen te nemen.

Gedachteloos Ervaren 

Er is een plaats waar je 100% ervaart en 100% bewust bent, maar waar 0% denken plaatsvindt. Je denkt nergens over en je laat alles komen zoals het komt. Je evalueert niets. Geen vergelijkend denken. Geen goede gedachten, geen slechte gedachten. Helemaal geen gedachten. Alleen maar ervaren en bewustzijn. Honderd procent bewust, nul procent denken. Die plaats heet … de ‘zone’. Het is de plaats waar je onvermoede visies, oplossingen en antwoorden tegen het lijf kunt lopen, die je in staat stellen briljante beslissingen te nemen. De ‘zone’ betreden lijkt een mysterieus en ongrijpbaar proces, maar is feitelijk zeer eenvoudig. En… uiterst effectief zodra je er in bent.

Virtuositeit en Visie 

Het verschil tussen een zeer goede concertpianist en een virtuoos, is niet hun techniek. Beide beheersen die tot in de puntjes. Ze kunnen beide geweldig goed pianospelen. Het verschil is dat de virtuoos vanuit de ‘zone’ speelt. De een ziet de noten en speelt ze feilloos, de ander – de virtuoos – ziet, voelt, ruikt de visie achter de compositie en laat het gebeuren.

Briljante Beslissingen 

Mensen die voortdurend de goede beslissingen nemen, zien de grotere context, het grotere verband. Ze kennen de ‘zone’ en weten hoe ze daar hun hyper intuïtie kunnen aanspreken. Ze zien oplossingen en hebben visie. Ze weten waar het naar toe moet en ze weten hoe er te komen. Zo had Don Ross een manier gevonden om de zone te betreden. Het stelde hem in staat op het juiste moment gedachteloos de best mogelijke oplossing te zien, hetgeen hem ertoe aanzette een briljante beslissing te nemen.

VastVisions leert je moeiteloos in de Zone te komen.